Debug / Exception Controller

A keretrendszer kivételeket használ a forráskódban fellépő hibák észlelésére és kimutatására. A kivételek hiba észlelése esetén megszakítják, a program futását, és különböző lehetőségeket ajánlanak fel a hiba elhárítására. Nyilvános oldal esetében ajánlatos a hibákat elrejeteni, ezzel is megakadályozva hogy illetéktelenek kódrészleteket lássanak.

A kivételek kezelésére egy függvényt kell definiálnunk a keretrendszer inicializálása után, mely az általunk írt feladatot hajtja végre. A keretrendszer tartalmaz egy előre definiált kivétel kezelő függvényt arra az esetre ha nem szeretnénk ezzel törődni. A kivételkezelőt a következő módon kell definiálni:

function exceptionHandler($exception) {
	$exception->framework->redirect("error");
	exit();
}
set_exception_handler('exceptionHandler');

Ez a megoldás hiba esetén autómatikusan átírányítja a felhasználót egy oldalra melyen a hiba típusa van feltüntetve. Fontos tudni hogy így csak olyan adat kerül nyilvánosságra amit szeretnénk.

A Kivétel Vezérlő egy származtatott osztály, melynek a meglévők mellett jelenleg csak egy funkciója van. Ez a funkció részletes információt ad a hiba helyéről és jellegéről.